Üzümlü Cevizli Kek Tarifi

Kek en sevdiğim hamur işlerinden biridir. Özellikle üzümlü cevizli kek denince benim için akan sular durur. Misafirlerinize de gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz bu kek tarifi ise şöyle.

Malzemeler:

2 yumurta

1 buçuk su bardağı şeker

1 buçuk su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

Bir çay bardağı üzüm (kuş üzümü yada çekirdeksiz sarı üzüm)

Bir çay bardağı dövülmüş ceviz

1 çay kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 buçuk su bardağı un

Hazırlanışı:

Önce yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. Daha sonra içine sıvıyağı ve sütü ekleyelim. Sonra içerisine unla birlikte diğer malzemeleri (üzüm ve cevizi una bulayıp dökün) ekleyip çırpmaya devam edelim. 30cm büyüklüğünde bir borcama yada kek kalıbına içerisini yağladıktan sonra kek hamurunu dökelim. 170 derece fırında yaklaşık 45 dk pişirelim (fırınınıza göre süre ve derece farklılık gösterebilir) soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Kek pişirmenin püf noktası:

Keki yüksek ateşte pişirirseniz dışı çabuk pişer ve yanar içi pişmez. Kek düşük ateşte pişirilirse önce içi sonra dışı pişer ve iyi sonuç alabilirsiniz.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak