Pirinçli Bulgurlu Yaprak Sarma (Etli)

Paylaş
 

Yaprak sarmasını pirinç ve bulgurla birlikte sevenler için farklı bir tarifle karşınızdayız. Ayrıca bu tarif zeytin yağlı değil kıymalı yapılıyor. Yine de kıyma sevmeyenler kullanmayabilir. Sonuçta muhteşem bir lezzetle baş başa olacaksınız.

Malzemeler:

500 gr asma yaprağı

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı bulgur

250 gr kıyma

1 çay bardağı ayçiçek yağı

4 adet soğan

tuz

çeşitli baharatlar (kimyon,karabiber,yenibahar,nane)

Maydanoz

Bir yemek kaşığı biber salçası

Bir yemek kaşığı domates salçası

Hazırlanışı:

Büyük bir tencerede su kaynatılır, yapraklar suyun içine atılır pişirilir. Daha sonra sudan çıkarılır suya tutulup süzülür.

Pirinç ve bulgur önceden su ile ıslatılır. Suyu süzülür içerisine soğan ve maydanoz doğranır. Daha sonra kıyma, baharatlar, tuz, salça ve yağ eklenir iyice karıştırılır. Sarma pişireceğimiz tencerenin en altına bir kaç yaprak serilir üzerine sarmalar sarılarak yerleştirilir.  Üzerine biraz sıvıyağ, tuz ve su eklenerek sarma pişirilir.

Ben iç harcı artınca bir tane de araya biber ekledim. Ayrıca kuru biber, kuru patlıcanı da bu içle doldurursanız çok lezzetli olur. Afiyet olsun.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak