Ev Yapımı Tuzlu Simit Tarifi

Paylaş
 

Aslında bu tarifi geçen hafta yapmıştım eklemeye fırsatım olmamıştı, kısmet bugüneymiş. Ortaokul yıllarımda yeni yemek yapmaya başladığım zamanlarda bir arkadaşımın evine gitmiştim. Annesi bu simitten yapmış. Tabi ben zaten meraklıyım hemen tarifi aldım. O gün bugündür sürekli yaptığım tariflerden biridir. Tadan herkes mutlaka tarifini sorar 🙂 Artık yıllardır yaptığım için de tarifi hep aklımdadır. Fazla uzatmadan bu çıtır lezzetin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:

1 paket margarin (250 gr)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı elma sirkesi

1 yumurta

3 tatlı kaşığı tuz

6 tatlı kaşığı şeker

susam

çörekotu

kabartma tozu

aldığı kadar un

Hazırlanışı: Hamur kabımızın içerisine  margarin(oda sıcaklığında yumuşatılacak) , sıvı yağ,sirke,tuz,şeker,kabartma tozu,aldığı kadar unu ve yumurtanın sadece sarısını (beyazı üstüne) ekleyip iyice yoğuralım. Unu fazla gelmemesi için azar azar ekleyip yoğurabilirsiniz. Elde ettiğimiz hamuru ister simit kalıbıyla ister elinizle şekillendirip simit şekli verin. Tepsiyi yağlayın veya yağlı kağıt serin. Yumurtanın beyazı ve biraz çörekotuyla karıştırdığınız susamı ayrı tabaklara alın. Simidi önce yumurtanın akına sonra susama batırıp tepsiye dizin. Daha sonra 170 derecede pişirin. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için tam dakika veremiyorum. Sonuçta ağızda dağılan pastaneden aldığımız simit tadını yakalayacaksınız.  Afiyet olsun.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak