Yöresel Bir Lezzet Tablama (Kıymalı Bulgurlu Köfte)

Paylaş
 

Bizim köyde genelde düğünlerde yapılan bulgurlu kıymalı bir köftedir tablama. Kadınlar bir araya gelir el birliğiyle kimisi yoğurur kimisi şekil verir. Bol yağda kızartırlar ve düğün yemeklerinde afiyetle yenir. Aslında içli köftenin dış kısmına da benzer fakat şekli genelde yuvarlaktır içli köfteye benzemez.

Bugün çok canım çekti dayanamadım hemen kasaptan kıyma aldım ve tablamayı yaptım. Şimdi biraz soğumasını beklerken sizlerle de dumanı üstünde fotoğrafıyla tarifin paylaşmak istedim. Hoşunuza gideceğine eminim.

Malzemeler:

2 su bardağı köftelik bulgur

250 gr yağsız kıyma

2 yumurta

1 tatlı kaşığı salça

tuz

karabiber

sıvıyağ

Hazırlanışı:

İlk önce bulguru kısır yaparken ıslattığımız gibi sıcak su ile ıslatıyoruz ve şişmesini bekliyoruz. Şişen bulgurun içine kıymayı tuzu karabiberi salçayı ve 1 adet yumurtayı ekleyip iyice yoğuruyoruz. İçli köftenin dış kısmı gibi hamur kıvamına gelene kadar yoğurmamız gerekiyor. İyice hamur haline gelince elimizde yuvarlayıp daha sonra bastırıp yassı köfteler yapıyoruz. Ben bi kaç tane de uzun şekilde yaptım tercih sizin. Köfteleri önce çırpılmış bir tane yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Gerçekten denemeniz gereken harika yöresel bir lezzet. Afiyet olsun.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak