Isparta ’nın Yerel Lezzeti Ev Yapımı Haşhaşlı Nokul Tarifi

Isparta ’nın Yerel Lezzeti Ev Yapımı Haşhaşlı Nokul Tarifi
Paylaş
 

Özellikle bayramlarda ikram edilen Isparta’nın nokulunun tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Fırından çıkar çıkmaz yanında peynir, domates ve çay üçlüsüyle harika bir uyum sağlayan çörek çeşididir.

Haşhaşlı Nokul İçin Gerekli Malzemeler:

6 su bardağı un

1 paket yaş maya(kuru maya da olabilir)

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yemek kaşığı şeker

2 su bardağı tahin (veya haşhaş)

1 su bardağı ceviz veya fındık

1 çay bardağı sıvıyağ

Susam, çörekotu,tuz

 

Isparta ’nın Yerel Lezzeti Ev Yapımı Haşhaşlı Nokul TarifiHaşhaşlı Nokulun Hazırlanışı:

6 su bardağı un üzerine 1 çay kaşığı tuz eklenir. Diğer yandan yaş maya ile şeker karıştırılır ve köpürmesi beklenir. Bu karışım unun içine dökülür. Hamur iyice toparlanana kadar yoğurulur fakat kurabiye hamuru gibi değildir yumuşak hamur elde edilir. Üzerine sıvıyağ gezdirilir ve tekrar yoğurulur. Üzerine bez örterek mayalanması beklenir. Mayalanan hamur dörde bölünür, bir bezesi yağlanmış tepside el ile açılır içine tahin ve ceviz dökülür dürüm şeklinde sarılıp kesilerek yağlı tepsiye yerleştirilir. Diğer bezelere de aynı işlem uygulanır. Daha sonra susam ve çörekotu gezdirilir ve tepside biraz daha kabartılarak 180 derece fırında pişirilir.

Afiyet Olsun 🙂

  • Site Yorum

Bir adet yorum var.

  1. Ispartalı dedi ki:

    Bir Ispartalı olarak herkese tavsiye ederim

Bir yorum bırak