Tereyağlı Un Helvası Nasıl Yapılır Biliyor Musun ?

Tereyağlı Un Helvası
Paylaş
 

Misafirleri için tereyağlı un helvası yapmıştım, hazır yapmışken tarifi de paylaşayım dedim 🙂

Tereyağlı un helvası için gerekli malzemeler:

250 gr tereyağı, 2 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 paket vanilya

Tereyağlı un helvasının hazırlanışı: 

Tereyağını tencereye alıp eritiyoruz, eriyen yağın içerisine unu döküp kavurmaya başlıyoruz. Kısık ateşte un kavruluncaya kadar karıştırıyoruz. Burası biraz uzun sürebilir. Kollarınız yorulursa evin başka bir ferdinden yardım alabilirsiniz.

Tereyağlı Un HelvasıUn iyice kavrulup kahverengi halini alınca içerisine başka bir kapta karıştırdığımız şeker, vanilya su ve süt karışımını yavaş yavaş döküyoruz. Dökerken bi yandan helvayı karıştırmaya devam ediyoruz. Helva iyice toparlanınca altını kapatıp 10 dk kadar beklemeye alıyoruz.  Bu süre içerisinde helva kıvama gelecektir. Sonra ister bir borcama döküp kesip servis yapabilirsiniz ya da kaşık yardımıyla şekil verebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

  • Site Yorum

Bir yorum bırak