Ev Yapımı Bayatlamayan Sodalı Poğaça Tarifi

Ev Yapımı Bayatlamayan Sodalı Poğaça Tarifi
Paylaş
 

Ev Yapımı Bayatlamayan Sodalı Poğaça Tarifi

Poğaça tarifleri içerisinde hemen bayatlamayan ve misafirlere çok güzel bir ikram olarak sunulabilecek bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu poğaçanın diğerlerinden farkı içerisinde soda olmasıdır. Soda sayesinde poğaça daha yumuşak oluyor. İçerisine ben peynirli sevdiğim için peynir kattım fakat mercimekli, patatesli gibi değişik şekillerde de yapabilirsiniz. Gelelim poğaçanın malzemeleri ve yapılışına.

Bayatlamayan Sodalı Poğaça İçin Gerekli Malzemeler:

1 paket yaş maya

1 şişe sade soda (oda sıcaklığında)

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

3 tatlı kaşığı toz şeker

Un

Yumurta (beyazı içine katılır, sarısı dışına sürmek için kullanılır)

Susam

Ev Yapımı Bayatlamayan Sodalı Poğaça TarifiBayatlamayan Poğaçanın Hazırlanışı:  Mayayı kase içerisinde şeker ve ılık sütle karıştırıp biraz köpürmesini bekliyoruz. Daha sonra bu karışımla diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Oluşan hamuru 45 dk bekletip mayalandırıyoruz. Daha sonra hamurdan yağlı tepsiye içerisine peynir, patates gibi istediğiniz harcı koyarak poğaça şekli verip, yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarını sürüp susam serpiyoruz. 30dk kadar bekletip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak