Nefis İçli Köfte Tarifi

İçli Köfte
Paylaş
 

Nefis İçli Köfte Tarifi

Yapılışı kolay olmasa da lezzeti her şeye değer bir köftedir içli köfte. Gaziantep’e ait bu yemeği umarım çok beğeneceksiniz.

Dış Malzemesi:

3 su bardağı köftelik bulgur, 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta, 200 gr yağsız kıyma, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı pul biber,

İç Malzemesi:

500 gr kıyma, tuz, 1 çay bardağı ceviz, kimyon, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, çok az tarçın, 2 yemek kaşığı tereyağı

İçli Köfte Hazırlanışı:

Dış malzemesi için önce bulguru sıcak su ile ıslatıp şişiriyoruz. Daha sonra malzemeleri içine katıp macun kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. İç malzemesi için önce kıymayı kavuruyoruz. Daha sonra soğanı tereyağını ve diğer malzemeleri ekleyip pişiriyoruz.

İçli KöfteDışı için hazırladığımız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde elimize alıp yuvarlıyoruz. Sol elimize alıp sağ baş parmağımızla köfteyi oyuyoruz. Daha sonra içine harcını koyup kenarlarını sivrilterek kapatıyoruz. İsterseniz köfteleri haşlayabilir yada isterseniz yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartarak pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak