Baklavalık Yufkadan Patatesli Gül Böreği Tarifi

Patatesli Gül Böreği
Paylaş
 

Baklavalık Yufkadan Patatesli Gül Böreği Tarifi

Baklavalık yufka daha ince olduğundan böreği de çok güzel oluyor. Gül böreğini birde böyle denemenizi tavsiye ederim.

Gerekli Malzemeler:

1 paket baklavalık yufka

5 tane haşlanmış patates

3 adet soğan

Kimyon, tuz, karabiber

Sıvı yağ

2 bardak süt

1 tatlı kaşığı salça

1 yumurta

Patatesli Gül Böreğinin Hazırlanışı: Öncelikle patatesleri haşlayıp rendeliyoruz. Daha sonra bir tavada ince ince doğranmış soğanları sıvıyağ içerisinde kavuruyoruz içine bir tatlı kaşığı salça ekleyip salçayla kızartıyoruz. Tavanın altını kapatıp rendelenmiş patatesleri içerisine atıyoruz.

Patatesli Gül BöreğiBaharatları ve tuzu ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Bir kasede süt ve 1 bardak sıvıyağı karıştırıyoruz. Soğuduktan sonra iki kat yufkayı serip hazırladığımız karışımı sürüp iç harcını ekliyoruz ve uzun şekilde dolayıp gül böreği şekli veriyoruz. Tüm yufkalar bitince kalan karışımın içine bir yumurta ekleyip karıştırıyor ve böreğin üzerine sürüyoruz. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun 🙂

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak