Ev Yapımı Aşure Tarifi

Ev Yapımı Aşure Tarifi
Paylaş
 

Ev Yapımı Aşure Tarifi 

Aşure ayına gelmişken aşure tarifi vermeden olmaz diye düşündük. Sizin için tarifi hazırladık. Komşularınıza da dağıtmayı unutmayın 🙂

Malzemeler:

2 su bardağı aşurelik buğday

Yarım su bardağı fasulye

Yarım su bardağı nohut

Yarım su bardağı kuru üzüm

15 tane kayısı

1 tane rendelenmiş portakal kabuğu

Biraz karanfil

10 adet incir

1 su bardağı fıstık

2 su bardağı toz şeker

Çok az miktarda tuz

Fındık ve ceviz (rondodan geçirilmiş)

Tarçın

Hazırlanışı:

  • Kuru fasulye ve nohudu bir gece önceden ıslatıyoruz. Daha sonra 30 dk kadar düdüklü tencerede haşlıyoruz. (Tencereniz düğmeli ise 10 dk yeterli)
  • Bir gece önceden yıkadığınız ve sıcak suda beklettiğiniz buğdayı tencereye alıp üzerini dört parmak geçecek kadar su ile doldurup yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.
  • Ev Yapımı Aşure TarifiKayısı ve inciri yıkayıp doğruyor üzümlerin de çöplerini ayırıp ve yıkıyoruz. Bir tencerede hepsini 15 dk kaynatıyoruz.
  • Büyük bir tencereye hepsini sularıyla birlikte döküyoruz suyu az geldiyse ekliyoruz. Ocağı açın ve kaynadığı zaman içerisine şekeri ekleyip  15 dk daha kaynatıyoruz.
  • Daha sonra elmaları, portakal kabuğunu, karanfili, fıstığı ekleyip, biraz da tuz atıp karıştırıyoruz.
  • Servis tabaklarına alıp tarçın, ceviz ve fındıkla süslüyoruz.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak