Ev Yapımı Boza Tarifi

Ev Yapımı Boza Tarifi
Paylaş
 

Ev Yapımı Boza Tarifi

Önceleri kış aylarında akşamları bozacılar geçer “Bozaaaaaa” diye bağırırlardı. Fakat artık bozacıya rastlamak pek mümkün değil. Boza A,B,C ve E vitamini deposudur. Hamile bayanlar için de sağlıklıdır. Üretimi artan bozayı artık marketlerde de bulmanız mümkün. Peki evde yapmayı denediniz mi hiç ? Eğer bozayı da kendim evde yapabilirim diyorsanız işte size boza tarifi.

Malzemeler:

1 çay bardağı pirinç, 35 çay bardağı normal içme suyu, 6 çay bardağı pilavlık bulgur, 3 çay kaşığı instant maya, 2 yemek kaşığı toz şeker,

Üzeri için

Fındık- fıstık veya leblebi, toz tarçın, 5 çay bardağı şeker

Hazırlanışı:

  • İlkönce yıkadığımız pirinçi ve bulguru haşlıyoruz.
  • Haşlanmış pirinç ve bulguru ince süzgeçten geçirip posasını atın. Ağzı açık bi şekilde güneş gelmeyen bir yerde 2 saat kadar dinlendirin.
  • Ilıyınca maya, iki kaşık şeker ve bir bardak suyu karıştırıp, dinlendirdiğiniz pirinç ve bulgur lapasına dökün kapağı kapatıp bir gün güneş görmeyen yerde bekletin.
  • Ev Yapımı Boza TarifiErtesi gün karışımı açıp karıştırın kapağını kapatıp mayalanması için bekleyin. Bu işlemi oda sıcaklığında yapmanız gerekin daha soğuk veya sıcak yerde yaparsanız istediğiniz tat olmaz.
  • 24 saat sonunda geri kalan şekeri ekleyin karıştırın ve tadını ayarlayın. Kıvamı koyu ise su eklenebilir.
  • Bozayı buzdolabında muhafaza edin. Kısa sürede tadı bozulmadan tüketmeye çalışın. Üzerine fındık,fıstık, leblebi, tarçın ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

  • Site Yorum

Bir yorum bırak