Kütahya Yöresine Ait Bir Tarif Sıkıcık Yemeği ( Çorbası )

Sıkıcık Yemeği
Paylaş
 

Kütahya Yöresine Ait Bir Tarif Sıkıcık Yemeği ( Çorbası )

Kütahya’ya ait harika bir lezzetle tanışmaya ne dersiniz. Kütahya’da günlerde bile kadınların zevkle yediği ve misafirlerine ikram ettiği bir lezzettir sıkıcık. Aslında çorba olarak bilinse de çok güzel bir doyurucu yemek olarak yiyebilirsiniz. Çoğu yerde bilinmeyen bir yemektir. Tarhanayla birlikte yapılır ve tadına doyum olmaz.

Malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı tarhana, 2 tane soğan, sıvı yağ, salça, tuz, tavuk bulyon (isterseniz), karabiber, pul biber, nane, bir yumurta, yeteri kadar un

Hazırlanışı: Öncelikle bulguru sıcak su ile şişiriyoruz. Daha sonra içine tarhana, tuz ve baharatları, bir tane yumurtayı da katıp köfteyi yoğurmaya başlıyoruz. Köfte dağılmayacak kıvama geldiğinde bir kabın içine biraz un serpip küçük köfteler yapıyor ve bu kaba atıyoruz. Köftelerimiz una bulanmış oluyor.Daha sonra tencere içinde yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağ ve salça ile kavuruyoruz. İçine 7 su bardağı su katıp suyu kaynatıyoruz.

Sıkıcık YemeğiSu kaynamaya başladığında köftelerimizi ilave ediyoruz. Kaynadıktan sonra biraz koyulaşması için bekliyoruz. Hazır hale gelen çorbamızı kaseye alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberle kızartılmış tereyağı ekliyoruz. İsterseniz maydonozla da süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

  • Site Yorum

Bir yorum bırak