Etli Keşkek Tarifi

Etli Keşkek Tarifi
Paylaş
 

Etli Keşkek Tarifi

Genelde her yöremizde bilinen bir lezzettir keşkek. Bazı yörelerde düğünlerde keşkek yapılır ve misafirlere ikram edilir. Aşurelik buğdaydan yapılan keşkeği etle birlikte yapabileceğiniz gibi tavukla da yapabilirsiniz.

Etli Keşkek İçin Gerekli Malzemeler:

Yarım kilo aşurelik buğday

1 kilo kemikli dana eti

1 tatlı kaşığı toz biber

50 gr tereyağı

Tuz

Hazırlanışı:

Etli Keşkek TarifiÖncelikle aşurelik buğdayımızı geceden ıslatıyoruz. Bir gün boyunca şişen buğdayı etlerimizle birlikte düdüklü tencerede tuz ve su ilave ederek pişiriyoruz. İsterseniz normal tencerede de pişirebilirsiniz. Eğer suyunun azaldığını görürseniz su takviyesi yapılabilir. Daha sonra kemikli etleri tencereden alıp kemiklerinden ayıralım. Buğdayın içine etleri ekleyip biraz daha kaynatalım.  Servis yaparken üzerine tereyağını kızartıp, kırmızı biberle birlikte keşkeğin üzerine gezdirelim.

Afiyet olsun 🙂

  • Site Yorum

Bir yorum bırak