Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi

Özellikle kış aylarında baklagil tüketimine özen göstermemiz gerekiyor. Yine en güzel yemeklerden biri olan barbunya tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Zeytinyağlı Barbunya İçin Gerekli Malzemeler:

500 gr barbunya

1 adet soğan

4 diş sarımsak

1 küçük domates

1 yemek kaşığı salça

2 küp şeker

Yarım çay bardağı zeytin yağı

Yeteri kadar tuz

1 adet havuç

Zeytinyağlı Barbunya Yemeğinin Hazırlanışı: Kuru barbunya yemeği yapacaksanız bir gece önceden barbunyaları ıslatın, eğer taze barbunya yaparsanız kabuklarınızı ayırıp temizlemeniz gerekir. Daha düdüklü tencerenin içine soğanı, sarımsağı, doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Sonra içine domatesi rendeleyip atın ve salçayı ekleyin.  Tekrardan hepsini kavurun. Üstüne barbunyayı ekleyip biraz daha kavurma işlemine devam Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifiedin. Son olarak suyunu, şekeri ve tuzunu ekleyin. Suyunu fazla seviyorsanız fazla katabilirsiniz ama ben genelde az sulu tercih ediyorum barbunyaların üzerini bir parmak geçecek kadar katıyorum. Düdüklü tencereyi kapatıp tencerenizin özelliğine göre (düğmeli tencerede 10dk) pişirin.

Limon ve maydanoz ekleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

  • Site Yorum

Bir yorum bırak