Kuru Börülce Yemeği ( Karnıkara )

Kuru Börülce Yemeği ( Karnıkara )
Paylaş
 

Kuru Börülce Yemeği ( Karnıkara )

Kuru börülce fasulyeye benzeyen bir baklagildir. İç tarafı koyu renkli olduğundan karnıkara da denir.  Her yediğimiz besinin faydası vardır. Kuru börülce de oldukça sağlıklı bir yemek olabilir. Kandaki şeker oranını düşürür, yüksek tansiyona iyi gelir. Kansızlık için de iyi gelen bir besindir. Göğüs ve akciğere faydası vardır. Cinsel isteği artırıcı özelliğe sahiptir.

Börülcenin kurusundan da tazesinden de salatası yapılır. Taze börülceden turşu kurulur. Ayrıca ikisi de yemek olarak da tüketilebilir.

Kuru börülce yemeği için gerekli malzemeler:

1 su bardağı kuru börülce

İstenilen miktarda kıyma

1 yemek kaşığı salça

2 adet soğan

Yağ ve tuz.

Kuru Börülce Yemeği ( Karnıkara )Hazırlanışı: Öncelikle kuru börülceyi bir gece önceden ıslatıyoruz. Daha sonra tencerede biraz haşlıyoruz. Börülceleri haşladığımız suyun renginin koyu olduğunu göreceksiniz. Bu suyu döküyoruz. Başka bir tencerede soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla beraber yağın içinde kavuruyoruz. İçine bir yemek kaşığı salça ekleyip, tuzunu katıyor ve pişmeye bırakıyoruz. Çok sağlıklı bir yemek olan kuru börülce yemeğini özellikle kış aylarında bolca tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

  • Site Yorum

Bir yorum bırak