Nesli ‘den Kereviz Salatası Tarifleri

Nesli 'den Kereviz Salatası Tarifleri
Paylaş
 

Nesli ‘den Kereviz Salatası Tarifleri

Kereviz, demir, fosfor, potasyum, A vitamini, C vitamini, E vitamini, protein ve kalsiyum deposu olan bir besin maddesidir. Vitamin deposu olan kerevizin kalori değeri ise oldukça düşüktür. Ayrıca kerevizin sinirleri yatıştırıcı etkisi de vardır. Karaciğerdeki şişliği temizler, böbrek taşlarının ve kumunun dökülmesine yardımcı olur. Romatizma, şeker, yüksek tansiyon rahatsızlıklarına da iyi gelir. Kerevizin afrodizyak etkisi olduğunu da söyle biliriz.

Çocuklar genelde kereviz yemeyi pek tercih etmezler. Ben de aslında genelde kerevizi çiğ tüketmeyi tercih ediyorum. Bu yüzden de yemeğini yapıp yemek yerine daha çok salata içinde yiyorum. Ayrıca çiğ haldeyken kerevizin kokusunu çok seviyorum.

Şimdi sizlere iki tane kereviz salatası tarifi vereceğiz.

Havuçlu kereviz salatası

Havuçlu Kereviz Salatası İçin Gerekli Malzemeler:

Havuç, kereviz, marul, maydanoz, dereotu, limon suyu, zeytinyağı ve tuz.

Hazırlanışı: Yapımı oldukça basit bir salata. Öncelikle kereviz ve havucu rendenin iri bölmesiyle rendeliyoruz. Daha sonra içine yeşillikleri doğruyoruz. Son olarak da limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Salatamız servise hazır.

 

Yoğurtlu Kereviz Salatası

Yoğurtlu Kereviz Salatası İçin Gerekli Malzemeler:

Nesli 'den Kereviz Salatası Tarifleri1 adet kereviz, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, bir çay bardağı ceviz, tuz ve pulbiber

Hazırlanışı: kerevizlerin kabuğunu soyup yıkıyoruz. Daha sonra rendeleyip bir kabın içine alıyoruz. Mayonez, yoğurt, ceviz, tuz ilave edip karıştırıyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı yağı pul biberle kızdırıp döküyoruz.

Afiyet olsun 🙂

Daha fazla yemek tarifi için yemek tarifi kategorimizi ziyaret edebilirsiniz

  • Site Yorum

Bir yorum bırak