Belen Tava Tarifi – Star Tv Soframız Antakya Bölümü – Meltem ‘in Mutfağı (12.12.2013 – 12 Aralık 2013 )

Belen Tava Tarifi - Star Tv Soframız Antakya Bölümü - Meltem 'in Mutfağı (12.12.2013 - 12 Aralık 2013 )
Paylaş
 

Belen Tava Tarifi – Star Tv Soframız Antakya Bölümü – Meltem ‘in Mutfağı (12.12.2013 – 12 Aralık 2013 ) 

Star Tv ‘de yayınlanan yemek programı Soframız ‘ın 12 aralık 2013 perşembe günü Antakya bölümünde yapılan Antakya yemeklerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Soframız Antakya bölümünde yapılan yemeklerden belen tava tarifini sizlere aktarıyoruz.

Belen tava için gerekli malzemeler: 

Malzemeler:

500 gram kuzu veya koyun kıyma ( kuşbaşından biraz küçük kıyılmış olması gerekli ), üç tane domates, iki adet soğan, beş altı diş sarımsak, bir adet kırmızı kapya biber, kekik – karabier – tuz, bir kaşık domates salçası, yeteri kadar sıvı yağ ( damak tadınıza göre kuyruk yağı kullanabilirsiniz )

Belen Tava Hazırlanışı:

Belen Tava Tarifi - Star Tv Soframız Antakya Bölümü - Meltem 'in Mutfağı (12.12.2013 - 12 Aralık 2013 )

Etleri ocakta kaynatıyoruz ( kaynamış olarak kullanılacak ). Güveç tenceresine kabukları soyulmuş domatesleri, biberi ve soğanı doğruyoruz. Daha sonra sarmısakları, tuzu ve baharatları ekliyoruz. Daha sonra haşlanan etleri ekliyoruz. Lezzet katması için biraz da etin suyundan ilave ediyoruz. Daha sonra üzerine biraz da sıvı yağ ekledikten sonra 250 derecede ısınmış olan fırına sürüyoruz. Üstü kızardığında yemeğiniz kıvama gelmiş demektir, servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

Daha fazla yemek tarifi için yemek tarifi kategorimize göz atabilirsiniz.

Kaynak:  startv.com.tr – Soframız Programı

  • Site Yorum

Bir yorum bırak