Nesli ‘den Kıymalı Ispanak Kökü Yemeği Tarifi

Nesli 'den Kıymalı Ispanak Kökü Yemeği Tarifi
Paylaş
 

Nesli ‘den Kıymalı Ispanak Kökü Yemeği Tarifi

Ispanak yemeği en sevdiğim yemeklerden biridir. Bazen ıspanaklarla yaptığımız yemeklerde saplarını kullanmaz atarız. Oysa ıspanak sapı besin değeri yüksek olan bir yiyeceğe dönüştürülebilir. Hem yemeği de ıspanak sevenler için çok lezzetli bir öğün olacaktır. Börek, pasta veya yemek yaptığınız ıspanağın köklerini, ıspanak kökü yemeği ile değerlendirmeniz için sizlere çok güzel bir tarif vereceğiz.

Gerekli Malzemeler:

400gr ıspanak kökü, 100gr kıyma, 2 tane kuru soğan, zeytinyağı, bir yemek kaşığı salça, yeteri kadar tuz.

Kıymalı Ispanak Kökü Yemeğinin Hazırlanışı: Öncelikle ıspanak köklerini yapraklardan ayırıyoruz, yıkayıp temizledikten sonra hepsini istediğimiz uzunlukta doğruyoruz.  İki tane orta büyüklükte soğanı yemeklik olacak şekilde doğruyoruz. Tencerenin içine zeytin yağını döküyoruz. İçine kıymayı ve zeytin yağını ekleyip kavrulana kadar pişiriyoruz. Daha sonra salçayı da ekleyip biraz kavuruyoruz. Son olarak içine hazırlamış olduğumuz temiz ıspanak köklerini ekleyip beş dakika kadar kavurma işlemine devam ediyoruz. Ayrıca bir yerde kaynatmış olduğumuz suyu ıspanak köklerinin üstüne gelene kadar döküyoruz. İçine arzu ettiğiniz kadar tuz Nesli 'den Kıymalı Ispanak Kökü Yemeği Tarifiilave edebilirsiniz. Yemeğin altını kısık ateşe alıp bi on beş dakika kadar (ıspanak kökleri yumuşayana kadar) pişirip kapatıyoruz. Ben genelde bu yemeği ekşili sevdiğim için yerken içine biraz da limon ilavesi yapıyorum.

Afiyet olsun 🙂

Daha fazla yemek tarifi için yemek tarifi kategorimize göz atabilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak