Nesli ‘den Nefis Etli ( Kıymalı ) Lahana Dolması Tarifi

Nesli 'den Nefis Etli ( Kıymalı ) Lahana Dolması Tarifi
Paylaş
 

Nesli ‘den Nefis Etli ( Kıymalı ) Lahana Dolması Tarifi

Gerekli Malzemeler:

1 tane büyük boy dolmalık lahana, 500 gr dana kıyması, 3 tane soğan, 2 çay bardağı pirinç, 1 yemek kaşığı salça, 1 demet maydanoz, karabiber, tuz, yarım çay bardağı sıvıyağ

Etli Lahana Sarmasının Hazırlanışı: Önce lahana yapraklarına ayrılarak her yaprağı haşlanır ve süzülür. Daha kolay sarılması için bir gece önceden lahana yapraklarını ayırıp, sofra bezi üzerinde mutfakta bekletebilirsiniz.

İçi hazırlamak için önce soğanları yemeklik şekilde doğrayın, maydanozlarında saplarını kesip atın yapraklarını doğrayın bir kaba koyun, içine pirinci, salçayı, kıymayı, yağı, tuzu, karabiberi de ekleyip hepsini karıştırın. Artık bu şekilde harcımız hazır olacaktır.

Nesli 'den Nefis Etli ( Kıymalı ) Lahana Dolması TarifiLahananın yaprağından alın ve içine yaprağı yerleştirip düzgün bir şekilde kapatın. Sardığınız lahanaları tencereye dizin. İki su bardağı su ile bir kaşık salçayı karıştırıp üzerine gezdirin. Orta ateşte 40 dk kadar pişirin. Afiyet olsun 🙂

Daha fazla yemek tarifi için yemek tarifi kategorimize bakabilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak