Nesli ‘den Nefis Ay Çöreği Tarifi

Nesli 'den Nefis Ay Çöreği Tarifi
Paylaş
 

Nesli ‘den Nefis Ay Çöreği Tarifi 

Ay Çöreği İçin Gerekli Malzemeler:

1 çay bardağı sıvı yağ, yarım paket margarin (125 gr) / ya da tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı çöreğin üstüne sürülecek), kabartma tozu, 4 su bardağı un, tuz, tüeri için susam ve çörekotu

İç malzemesi:

İstediğiniz her türlü malzeme olabilir. Biz lor peyniri ve maydanoz kullandık.

Ay Çöreğinin Hazırlanışı:

Yumuşak haldeki margarin, yoğurt, yumurtalar (birinin sarısını ayır), sıvıyağ, tuz hepsini karıştırıp unla beraber bir hamur yoğuralım.  Hamurumuz olduktan sonra ceviz büyüklüğünde hamurdan alıp yuvarlayın ve uzunlamasına açın, içine harcından ekleyip hamurun uçlarını elinizle birleştirin ve ay şeklini verin.

Nesli 'den Nefis Ay Çöreği TarifiAyırdığınız yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürün ve susamla çörekotu serpin.  180 derecede kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun 🙂

Daha fazla tarif için yemek tarifi kategorimize bakabilirsiniz.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak