Nesli ‘den Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi

Nesli 'den Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi
Paylaş
 

Nesli ‘den Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi

Kışın gelmesiyle birlikte en lezzetli yiyeceklerden biri olduğunu düşündüğüm karnabaharı bolca tüketmeye başladım. Her hali başka güzel olan bu yemeğin bir de kıymalı tarifini vermek istiyorum. İnşallah deneyenlerin hoşuna gider.

Kıymalı Karnabahar Yemeğinin Malzemeleri: 

1 adet orta büyüklükte karnabahar, 200 gr kıyma, 2 orta büyüklükte soğan, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tane biber, yarım çay bardağı zeytin yağı, tuz, Kaynar su

Kıymalı Karnabahar Yemeğinin Hazırlanışı:

Zeytin yağımızı tencereye alalım, üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya başlayalım. Daha sonra kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edelim. Kıyma pişince salçaları da ekleyip kavuralım. Küçük küçük çiçeklerine ayırdığımız karnabaharı ekleyip hepsini karıştıralım. Suyu kaynatalım ve üzerini geçecek şekilde yemeğe dökelim.

Nesli 'den Kıymalı Karnabahar Yemeği TarifiSon olarak tuz ilave ederek karnabaharlar yumuşayana kadar pişirelim. Ben yerken üzerine limon sıkmayı tercih ediyorum. Denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun 🙂

Daha fazla yemek tarifi için yemek tarifi kategormizi inceleyebilirsiniz.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak