Aşür Tarifi – Star Tv Soframız Antakya Bölümü – Emiş ‘in Mutfağı

Aşür Tarifi – Star Tv Soframız Antakya Bölümü – Emiş 'in Mutfağı
Paylaş
 

Aşür Tarifi – Star Tv Soframız Antakya Bölümü – Emiş ‘in Mutfağı 

Star Tv ‘nin sevilen yemek programı Soframız ‘ın Soframız Antakya bölümünde Emiş hanım tarafından verilen lezzetli Antakya yemeklerinden “aşür” tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Aşür için gerekli malzemeler:

Bir kg aşürlük buğday

Bir kg löp et ( dövme için – aşürlük et)

İki çorba kasesi kadar haşlanmış nohut

Beş su bardağı et suyu

Yedi yemek kaşığı acı biber salçası veya dövme acı biber

Dört adet soğan

İki yemek kaşığı kavrulmuş kimyon

Dört yemek kaşığı tereyağı

Üzerine eklemek için eritilmiş tereyağı, kimyon ve ceviz

Aşür ‘ün hazırlanışı:

Öncelikle bir kapta nohut ve aşurluk et birlikte haşlanır, haşlandıktan sonra suyu süzülür, elde edilen et suyu ile buğday haşlanır. Buğdayda haşlandıktan sonra süzülen et ve nohutlar ile soğan, kimyon ve tuz buğdaya eklenir. Bu şekilde bir süre daha haşlanır. Bu sürenin sonunda biber eklenir. Oluşan karışımın iyice özleşmesi için bir süre daha haşlanır, daha sonra ocaktan indirilir.

Daha sonra ocaktan indirilen malzemeye tereyağı eklenir ve tahta kaşıkla ya da tokmakla dövülür ve iyice karıştırılır.

Aşür servise hazır. Servis ederken üzerine tereyağında kavrulan kimyon ve cevizi ilave ederek servis edilir.

Aşür Tarifi – Star Tv Soframız Antakya Bölümü – Emiş 'in Mutfağı

Afiyet olsun 🙂

Daha fazla yemek tarifi için yemek tarifi kategorimize göz atabilirsiniz.

 

Kaynak:  startv.com.tr – Soframız Programı

  • Site Yorum

Bir yorum bırak