Sarambula Tarifi – Star Tv Soframız Trabzon Bölümü – Pınar ‘ın Mutfağı

Sarambula Tarifi – Star Tv Soframız Trabzon Bölümü – Pınar 'ın Mutfağı
Paylaş
 

Sarambula Tarifi – Star Tv Soframız Trabzon Bölümü – Pınar ‘ın Mutfağı  

Star Tv ‘de yayınlanan ve ekranların en sevilen yemek programlarından olan Soframız ‘ın Soframız Trabzon bölümünde Pınar hanımın verdiği sarambula tarifini sizlere aktarıyoruz.

Sarambula için gerekli malzemeler:

  • Hamsi balığı
  • Bir Bağ maydanoz
  • Bir miktar yaş nane
  • Bir bağ pazı
  • İki tane pırasa
  • İki adet soğan
  • Bir kase kadar yarma
  • Tereyağı
  • Bir miktar kırmızı biber
  • Yeteri kadar tuz

Sarambula’nın hazırlanışı:

Tüm yeşillikler ince bir şekilde doğranılır. Daha sonra soğanlar doğranarak kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra yeşillik eklenir ve bir süre daha kavrulur. Daha sonra ayıklanmış hamsi, pul biber ve damak tadınıza göre tuz eklenir ve bir süre daha kavrulur. Kavurduktan kavurduğunuz kabın yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su eklenir. Su biraz kaynatılıp yeşillikler ölünce yarma ve göz kararı tereyağı koyulur. Yarma piştimi ocaktan indirilip soğuduktan sonra servisi yapılır.

Sarambula Tarifi – Star Tv Soframız Trabzon Bölümü – Pınar 'ın MutfağıAfiyet olsun 🙂

Sitemizdeki diğer yemek tarifi için yemek tarifi kategorimize göz atabilirsiniz.

Kaynak:  startv.com.tr – Soframız Programı

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak