İşgene Tarifi – Star Tv Soframız Elazığ Bölümü – Nebahat ‘in Mutfağı

İşgene Tarifi – Star Tv Soframız Elazığ Bölümü – Nebahat 'in Mutfağı
Paylaş
 

İşgene Tarifi – Star Tv Soframız Elazığ Bölümü – Nebahat ‘in Mutfağı 

Star Tv ‘nin beğenilen yemek programı Soframız ‘ın Soframız Elazığ bölümünde yayınlanan ve Nebahat hanım tarafından yapılarak tarifi verilen işgene tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşgene için gerekli malzemeler:

  • 1 kg kuşbaşı et ( isteğe göre kemikli de tercih edilebilir )
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet tandır ekmeği
  • 2 kaşık salça
  • 2 su bardağı et suyu
  • Karabiber,
  • Pul biber
  • Tuz
  • İsteğe bağlı olarak yarım su bardağı kadar zeytinyağı

İşgene’nin hazırlanması: Etler haşlanmış vaziyette kullanılacaktır. O yüzden önce etler haşlanır.

Etler haşlanırken soğanlar yağda kavrulur, daha sonra salça ve baharlar eklenip bir sos hazırlanır. Bu sos hem etlerde kullanılacak hem de işgenenin üzerine dökülecektir. Etler haşlandıktan sonra sosla karıştırılır. Daha sonra tandır ekmeği küp şeklinde kesilerek tepsinin altına dizilir. Bu ekmeklerin üzerine sıcak et suyu dökülür. Daha sonra üzerine etler konulur. Etler de konulduktan sonra bir miktar et suyu ile kalan sos sulandırılır ve etlerin üzerine dökülür. Bu şekilde işgene hazır.

Afiyet olsun 🙂 İşgene Tarifi – Star Tv Soframız Elazığ Bölümü – Nebahat 'in Mutfağı

Sitemizdeki diğer yemek tariflerini görmek çin yemek tarifi kategorimize bakabilirsiniz.

Kaynak:  startv.com.tr – Soframız Programı
1Kadınblogcuaçık
Google+

  • Site Yorum

Bir yorum bırak