Taşlık Kavurması Tarifi ( Bulgur Pilavı Eşliğinde )

Taşlık Kavurması Tarifi ( Bulgur Pilavı Eşliğinde )
Paylaş
 

Taşlık Kavurması Tarifi ( Bulgur Pilavı Eşliğinde )

Taşlık kavurma için malzemeler:

  • Yarım kilo tavuk taşlık
  • 1 tane orta boy soğan
  • Karabiber, kırmızı biber,  kekik (istediğiniz baharatlar) yağ ve tuz.

Hazırlanışı: İlk önce taşlıkları iyice yıkayıp istediğimiz boyutlarda kesiyoruz. Yumuşak bir et kıvamında taşlık için önce düdüklüde taşlıkları 10 dk kadar haşlıyoruz. Daha sonra bir tencerede sıvı yağın içine yemeklik doğradığımız soğanlarla birlikte suyunu süzdüğümüz taşlıkları kavurmaya başlıyoruz. İstediğimiz kadar kavrulduğu zaman içine karabiber, kırmızı biber, kekik ve tuzu ekliyoruz. Yumuşacık, et kavurma tadında bir taşlık yemeği elde edeceksiniz. Bulgur pilavıyla harika bir lezzet oluşuyor.

Bulgur pilavı malzemeleri:

  • 1 su bardağı bulgur (pilavlık)
  • 1 su bardağı tavuk taşlık suyu,
  • 1 su bardağı normal sıcak su
  • 1 adet orta boy soğan
  • Salça, sıvıyağ ve tuz.

Hazırlanışı: Önce sıvıyağ ile birlikte yemeklik doğradığımız soğanları kavurun, içine salçayı döküp hafif kavurun. Daha sonra bulguru döküp karıştırın ve bir su bardağı taşlık suyu ile sıcak suyu döküp üzerine tuz ekleyerek Taşlık Kavurması Tarifi ( Bulgur Pilavı Eşliğinde )karıştırın. Kaynamaya başladığında kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Bulgur pilavı üzerine taşlığı dökerek servis yapabilirsiniz.

Sitemizdeki diğer yemek tariflerini görmek için yemek tarifi kategorimize bakabilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak