Yoğurt Soslu Tavuk (Düdüklüde)

Yoğurt Soslu Tavuk (Düdüklüde)
Paylaş
 

Yoğurt Soslu Tavuk (Düdüklüde)

Genelde ben bu tarifte tavuk budunu tercih ediyorum, isterseniz tavuğun farklı bölümleriyle de yapılabilir.

Yoğurt soslu tavuk için gerekli malzemeler:

  • 4 adet tavuk budu
  • 2 tane soğan
  • 3 orta boy patates
  • 3 Yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı (çiçek yağı da olabilir)
  • Tuz, kekik, karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça

Yoğurt soslu tavuğun hazırlanışı

Yıkayıp hazırladığınız tavuk butlarını bir kabın içine koyun, içine patatesleri ve soğanları dilimleyerek ekleyin. Bir kasede yoğurt, salça, yağ, tuz ve baharatları karıştırın.

Oluşan bu karışımı tavuk, patates ve soğanı doğradığınız kabın içine dökerek hepsine bulanmasını sağlayın.

Hazırladığınız yoğurt soslu tavuğu düdüklü tencereye koyun içine yarım çay bardağı kadar su ekleyin ve tencereyi kapatarak yaklaşık 15 dk pişmesini sağlayın.

Yoğurt Soslu Tavuk (Düdüklüde)Daha sonra düdüklünün kapağını açın ve ocağın en kısık bölmesinde yaklaşık 30 – 40 dk kadar pişirin.

Yoğurt soslu tavuğunuzu ister pilav ve salata ile ister sadece yanında ayranla tüketebilirsiniz.

Son derece lezzetli bir ana yemek olacaktır.

Sitemizdeki diğer yemek tariflerini görmek için yemek tarifi kategorimize bakabilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak