Cevizli Peynirli Erişte Tarifi ( Erişte Pilavı)

Cevizli Peynirli Erişte Tarifi ( Erişte Pilavı)
Paylaş
 

Cevizli Peynirli Erişte Tarifi ( Erişte Pilavı)

Genellikle erişteyi haşlayıp suyunu dökerek yani makarna gibi pişirirler. Biz vitamini gitmemesi ve daha lezzetli olması açısından erişteyi kavurma yöntemiyle nasıl pişirebileceğinizi anlatacağız.

Gerekli Malzemeler:

2 su bardağı erişte

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

1 çay bardağı rendelenmiş peynir ( Ezine, beyaz peynir gibi peynirler olabilir)

Yeterli miktarda sıcak su

Tuz

Hazırlanışı:

Öncelikle tereyağını bir tavada eritin ve içine erişteyi dökerek kavurmaya başlayın. Bazı erişteler kavrulacak ve hafif renk değişimi olacak, o zaman içine bir parmak geçecek kadar kaynamış sıcak suyu dökün ve üstünün kapağını kapatın. Yaklaşık 10 – 15 dk suyunu çekerek hazır olacaktır. Altını kapattıktan sonra, bi 10 dk kadar daha dinlendirdikten sonra içine dövülmüş ceviz içini ve rendelenmiş peyniri de ekleyerek karıştırın. İsterseniz ana Cevizli Peynirli Erişte Tarifi ( Erişte Pilavı)yemek olarak ya da et veya sebze yemekleri ile birlikte tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer yemek tariflerini görmek için yemek tarifi kategorimize bakabilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak