Ev Yapımı Tarhana Çorbası Tarifi

Ev Yapımı Tarhana Çorbası Tarifi
Paylaş
 

Ev Yapımı Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana çorbası, sofraların en sevilen çorbalarından biri olarak sofralarımızda yerini alır. Özellikle bebekler için de çok besleyici olan tarhana çorbasını uzmanların önerisi ile sekizinci aydan itibaren bebeklerinize yedirebilirsiniz. Fakat bebekler için genellikle yağı kızartılması tuzsuz bir şekilde hazırlanılması önerilmektedir. Şimdi sizlere salçasız ev yapımı tarhananın nasıl pişirildiğini anlatacağız.

Gerekli malzemeler:

  • 3 çorba kaşığı ev yapımı tarhana ( tarhananızın kıvamına göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tarhananın kıvamına göre 4 veya 5 su bardağı tavuk veya et suyu tuz nane ve istediğiniz baharatlar

Hazırlanışı:

İlk önce sarımsakları havanda ezin, 2 kaşık yağı biraz kızdırın ve sarımsakları içine atın. Daha sonra ev yapımı tarhanayı içine ekleyerek karıştırın içine tavuk veya et suyunu yavaş yavaş ekleyerek tarhanayı karıştırmaya devam edin. Son Ev Yapımı Tarhana Çorbası Tarifiolarak da baharat ve tuz ekleyin. Karıştırarak pişirin, kaynadıktan sonra altını kısın 10 dakika daha kadar kaynatın. Hepinize afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer yemek tariflerini görmek için yemek tarifi kategorimize bakabilirsiniz.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak